maanantai 20. syyskuuta 2010

Koirankeksit


Tein eilen koirankeksejä itse. Meillä se on eräänlainen kotoalähtö-rituaali, koirat saa siis ihmisten lähtiessä töihin keksit... Ja koska vehnää ei meillä syödä, niin keksien ostossa on oltava tarkka. Laitetaan nyt ohje tännekin, jos joku muukin innostuu kokeilemaan.
Ainekset:
N. 300 g sika-nauta jauhelihaa
N. 200 g jauhettua maksaa
kuivattua nokkosta
N. 3 dl maissijauhoa (EI mitään tärkkelystä)
3 kananmunaa
Paistoin nopeasti pannulla jauhelihan ja maksan. Lisäsin joukkoon nokkosta, maissijauhoja ja kolme munaa, sekoitin tasaiseksi mössöksi. Levitin mössön uuninpellille leivinpaperin päälle tasaiseksi ohueksi levyksi. Paistoin 170 asteessa noin 50 minuuttia, ja suljin uunin. Jätin pellin kuitenkin uuniin vielä pariksi tunniksi. Sitten vaan kovahkosta levystä taittelin sopivan kokoisia keksejä.
Jos laittaa vähemmän jauhoja ja pitää lyhyemmän ajan uunissa, niin saa varmaan semmoisen "märän" lihapullamaisemman treeniherkun koiralle. Mutta meillä oli ihan tarkoituksella hakusessa rapeat kuivat keksit. Koirat istuivat keittiössä uunin edessä koko illan, maksan haju oli niin vastustamaton niiden mielestä. (Itseäni lähinnä oksetti...) Keksit kelpasivat kyllä paremmin kuin hyvin, eli kyllähän mä siis osaan leipoa kun kohderyhmä vaan on oikea! :o)

Ei kommentteja: