perjantai 16. tammikuuta 2009

Pudotus

Ei tarvinnut kauaa olla pilvissä tai ylpeä Blondin taidoista, pudotus tui jo eilisissä maneesi-treeneissä. Ei tietoakaan kontaktien osaamisesta. :o( Hermot meni ja melkein itku tuli, miten ihmeessä tää voi olla näin vaikeaa. Hallissa Blondi kestää ohijuoksemisen ja osaa pysähtyä kuin seinään, maneesissa se on yhtä pomppimista. Voiko tosiaan paikka vaikuttaa noin paljon?? Ilmeisesti meidän pitää käyttää enemmän maneesiaikaa kontaktien hiomiseen kuin radan menemiseen. Treeneistä sisuuntuneena poikkesin kotimatkalla sinne hallille, missä muuten käydään. Halusin kokeilla ne kontaktit siellä, että kuinka käy. Nätisti meni, ei tietoakaan pomppimisesta siellä.

Blondi oli muutenkin ihmeen kuumana, ei seurannut ohjausta ollenkaan. Kuumetessaan se rupeaa vaan räksyttämään ja ei irtoa tai hae esteitä kuten yleensä. Juoksin ihan A:n vierestä, ja pikkuneiti kiersi sen esteen. Ei ihan normaalia...

Pommi oli myös kuuma ja hyppi kontakteja. Sille en olekaan niitä opettanut muuten kuin huutamalla "hidasta" ja hidastamalla omaa vauhtia. Tarvii olla näköjään tarkka tuon ajoituksen ja äänenvoimakkuuden kanssa, vauhti päällä meinaa aina ne korvatkin mennä lukkoon. Kepeillä oli vähän hapuilua tauon jälkeen, mutta muuten Pommi oli oma itsensä. Harkitsen sen ilmoittamista helmikuussa kisoihin, katsotaan kestääkö kantti. Ja kestääkö mun kunto ja keskittyminen ohjata kisatilanteessa 6 rataa, 3 molemmilla?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

toi kontakti asia on niiin tuttua. Flora on myös ollu tää talvena idiootti varma kontakteilla OKlla, mutta ei sitten maneesilla kun päästään tekemään kunnon rataa kisa väleillä. Joulukuussahan mä reenasin maneesilla vielä hihnassa kontakteja, eilen olikin täydelliset. Sunnuntaina voi kaikki olla jälleen toisin, mutta sitähän se urheilu elävän eläimen kanssa on.

Anonyymi kirjoitti...

Koirat eivät ole kovin hyviä yleistämään oppimiaan asioitaan. Siksi niin tuttua "kyl tää kotona osaa". Uudessa paikassa/tilanteessa voi kokeilla sujuuko aiemmin opetettu asia tavallisen osaamistason mukaan, ja jos ei, niin kriteeriä (tavoitetasoa) on vain laskettava.

Hyvä juttu on se, että aiemmin hyvin opittu asia "opitaan uudelleen" helpommin uudessakin ympäristössä, eli ihan alusta ei tarvitse aloittaa.

Vähän yleistämisestä: http://www.clickersolutions.com/articles/2003/generalization.htm