keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Koti tarvitseville

Eilen levisi netin välityksellä tieto Hämeessä meneillään olevasta eläinsuojelutapauksesta. Autoa kotiin ajaessa mietin sitä tarkemmin, ja pohdin mikä rangaistus tuommoiselle ihmiselle olisi riittävä. Varmaahan on, että mitään kovin kummoista rangaistusta hän tuskin saa. Ko. henkilöllä on ollut vaikeuksia ennenkin ja niistä seurauksena lemmikinpitokielto. Nyt kuitenkin hänen kotoaan löytyi useita kymmeniä eläimiä, koiria, kissoja, lintuja ja kaneja. Eläimet olivat olleet sisätiloissa ilman kunnon hoitoa, jonkun verran niitä oli ruokittu kaurapuurolla. Koiria siellä oli kai eniten, ja pienessä tilassa todella isoja rotuja, kuten mm. tanskandoggi pentue, joilla ikää noin viikko. Käsittääkseni siellä oli ainakin kolme pentuetta kaiken kaikkiaan, kaikki puhdasrotuisia.

Oli ilo kuitenkin huomata, kuinka koiraihmiset pitävät huolta "omistaan". Sanoma levisi kulovalkean lailla, ja vastaava eläinlääkäri sai enemmän yhteydenottoja kun pystyi vastaamaan. Hyvä niin, valtio tai kunta kun ei löytöeläinten ylläpitoa suostu kustantamaan. Ilmeisesti joidenkin koirien kasvattajat saatiin kiinni, ja he hakivat omat kasvattinsa pois. Ehkä hekin jotain tästä oppivat ja olevat jatkossa vähän tarkempia päättäessään kenelle koiransa myyvät.

Myös minä soitin vastaavalle eläinlääkärille ja tarjosin yhdelle koiralle kotia. Puhe oli 8 -viikkoisista belgeistä, jotka myöhemmin kai paljastuivat malinoiseiksi. Jätin hänelle yhteystietoni ja mitään kummempaa asian tienoilta ei ole sittemmin kuulunut. Saattaa olla, että koko pentue meni siis kasvattajan huomiin, tai ovat muualta jo löytäneet kodit. Hyvä jos näin on. :o) Ei ollut kuitenkaan vaikea päätös tarjota apua. Kun kerran tilaa on, niin en osaa seisoa tumput suorina jos tiedän koirien olevan lopetusuhan alla. C. ystävällisesti kertoi minulle kaikki vaikeudet, kustannukset ja haasteet mitä edessä olisi jos meille tuommoinen suojelutapaus tulisi. Ei auttanut, molemmat ajattelemme sen verran täyspainoisesti sydämellä järjen sijaan, että päätös oli molemmille helppo.

Ei kommentteja: