perjantai 23. huhtikuuta 2010

Kallis harrastus

Käytiin taas torstaina Pommin kanssa Riihimäellä osteopaatilla. Kallis harrastus tästä on tullut meille, jos oikeesti laskee mun poissaolot töistä ja bensat yms. Kolmatta kertaa nyt oltiin, kahden viikon välein käydään, ja vielä ainakin neljäs kerta mennään.

Pommilla oli ristiselän alue jumissa, mutta ristiluu tai SI-nivel ei ollut mennyt lukkoon ja takajalkojen liikeradat oli normaalit. Jumitus tuli rintakehän alueelta, rintarangan alueella on painetta ja jumitusta, joka sitten puolestaan heijastaa takapäähän, varsinkin kun taustalla on korjattu väärä asento lantiossa. Nyt on siis tilanne jo paremman puolella, lukot on saatu auki ja toivottavasti pysymäänkin niin.

Me käytiin Riihimäen keskustassa aamulenkillä, vajaa puoli tuntia käveltiin, ennen vastaanottoa. Nähtiin enemmän autoja, ihmisiä, lapsia, polkupyöriä, moottoripyöriä ja potkulautoja kuin vuoden aikana varmaan yhteensä. Ja muistettiin jälleen miksi onkaan vaivan arvoista asua maalla. Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun Pommi alkoi pöydällä "jäykistymään" ja murisemaan Markukselle. Se ei ollut kivusta lähtevää, eikä sitä ole kahdella edellisellä kerralla tapahtunut, joten uskon sen olevan suora reaktio stressiin. Viime kerran jälkeenhän Pommi antoi heti kotiin päästyään selkään Blondille. Rankkoja reissuja siis, sekä henkisesti että fyysisesti.

Blondia en ole vielä osteopaatille vienyt, vaikka kyllä sekin varmaan edessä on. Juuri viime viikolla kuuntelin Piiran saarnaa siitä kuinka pahasta peitsaaminen on, ja se kertoo aina, että on jotain ongelmaa. Blondihan peitsaa päivittäin, aina remmissä kulkiessaan... mä olen sitä mieltä, että se on oppinut kävelemään väärin, sen motoriikka muistaa nyt vain tuon väärän tavan liikkua. Mutta kai se on tarkastettava, koska tänä keväänä ensimmäisen kerran olen huomannut sillä myös lihasjumeja selässä. Eli lopputulos on, että älkää kukaan opiskelko mitään koirien anatomiaan, fysiologiaan tai lihashuoltoon liittyvää ikinä. Tieto lisää tuskaa, tekee elämän kalliiksi ja vainoharhaiseksi. Tyhmänä on paljon helpompi olla. En suosittelisi kyllä katsomaan myöskään mitään "maailman lihavimmat lemmikit -dokumentteja", ne kuuluu samaan kiellettyjen listaan. :o)

Ei kommentteja: