maanantai 14. syyskuuta 2009

Opettavainen viikonloppu


Kuva: PVK:n sivuilta

Huh mikä viikonloppu, koska saa nukkua? Perjantai ja lauantai oli koulua. Lauantaina-iltana kaverin kolmekymppiset ja sunnuntai meni vinttikoiraradalla ja kyläillessä.

Perjantaina opeteltiin ja mentiin läpi lihaksia, latinaksi tottakai. Lauantaina katseltiin koirien liikumista ulkona, asentoja, kulmauksia, vinouksia, liikkumistyylejä, yms. Katselimme myös ruumiinrakenteita, mistä näkee onko koira sopiva, hoikka, hieman ylipainoinen yms. Menimme myös ennen hierontaa tehtävän inspektion ja palpaation läpi. Inspektio on siis se silmämääräinen tarkastus ja palpaatio semmoinen nopea tunnustelu, mikä ennen hierontaa tehdään. Lisäksi katselimme yhden koiran hieronnan ja tutustuimme erilaisiin hierontaotteisiin.Että tulihan siinä... Ja kotona piti tietty kytätä omien koirien liikkuminen ja rakenne samantien. Pommilla on kapea lantio, kapeampi kuin etuosa. Se kävelee hieman vinossa, etupää eri linjassa kuinn takapää. Blondi menee suorassa, mutta hyvin usein peitsaa remmissä ollessaan. Se ei vaan mun kävelyvauhdissa saa vaihdettua raville, vaikka ois fleksissä. Enemmän siis vauhtia ja vapaana lenkitystä.

Sunnuntaina oltiin kouluporukan kanssa Kaupin vinttikoiraradalla seuraamassa vinttikoirien juoksukilpailuja. Kaikki osallistujat joutuvat eläinlääkärin pikaiseen tarkastukseen, ne tunnustellaan ja niiden liikkuminen katsotaan. Niitä me seurattiin silmä kovana ja ihailtiin kuinka selvästi niiltä näkee lihakset ja luut, oikein anatomian oppikirjoja. Ihan "uusia" rotututtavuuksiakin oli, mm. ekaa kertaa näin lyhytkarvaisen Afkaanin. :o) Tosi mielenkiintoinen päivä, paljon opin ko. lajista, eikä mua säälittänyt tai tehnyt pahaa kertaakaan. (Sitä vähän ennalta pelkäsin...) Ihan kiva jos ja kun osaa suhtautua eri lajeihin ja rotuihin täysin avoimesti, ettei mene millään kauheilla ennakkoasenteilla tutustumaan, vaan ihan uteliaana. Tullaan tutustumaan kaikkiin mahdollisiin harrastuksiin aina suojelua ja purua myöden, joten kyllä sille avoimuudelle tarvetta tulee olemaan. Ja mulla on haaveissa ottaa kolmas koira ensi kesänä, niin tämä on erinomainen vuosi sitäkin ajatellen, koska vielä en tiedä minkä rodun haluaisin. Tosi ihania Whippetitkin oli, vaikka eipä ole ennen tullut mieleenkään semmoista harkita.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mä oon aina osunu semmoisiin kisoihin Kauppiin, jossa koiria loukkaantuu. Ja mua välillä hirvittää mennä seuraan kisoja, kun pelkään koirien loukkaantumisia, se kivusta huuto on niin karmaisevan surullista. Ja aina jaksan ihmetellä miten vähän ne lämmittää niitä koiria, vai käykö ne pulleat ( okei ei ne kaikki tällaisia oo) tädit/ sedät niitä sen puolituntia ennen starttia lämppäämässä ja vastaavasti jähdyttämässä. Mä en ole ainakaan huomannut vaikka kuinka oon seurannut. Mutta joo tykkään lajista, tietyin kriteerein..(lämmitys, jähdytys ja terveys)

Terkuin Taina, joka oikeesti tietää lajista hyvin vähän ja on monta avointa kysymystä lajia harrastavien koirien kisa valmisteluun. Eli saattoi kirjoitella ihan pölhöjä, mutta vain omista huomioistaan :-)

Laura kirjoitti...

Parin omistajan kanssa päästiin juttelemaan. Kyllä se valitettavasti usein niin on, että lämmittely on noin 10-15 minuuttia. Jotkut vielä uskoo, että koira lämpiää parhaiten keräämällä kierroksia autossa. On siellä iloisiakin poikkeuksia, mutta esim. yhden ainoa BOT-loimen vaan näin. Jäähdyttelyyn ne hieman enemmän satsaa, mutta sekin pääasiassa sit vasta illemmalla. Kyllä mulle siis asiakkaita tulee riittämään. :o)