tiistai 2. maaliskuuta 2010

Harkkaa ja kiitoa


Olin perjantain ja lauantain Hyvinkään Onnenkoirassa työharjoittelussa. Oli rankkaa, mutta ihan mielenkiintoista. Hieroin muutaman koiran, mutta pääasiassa hoidin koirahotellin asiakkaita, ulkoilutin ja ruokin, ja avustin kylpylän puolella. Kylpylän puolella oli jos jonkin näköistä polskijaa, hauskan näköistä kun pientä mopsia opetetaan uimaan. :o) Tai kun suuren suuri tanskandoggi ei osaa uida, vaan polskuttaa kaikilla neljällä tassulla yhtä aikaa. :o) Koirahotellissa työskentely oli mielenkiintoista, koska en ole semmoisessa koskaan edes käynyt. Monenlaisia koiria, ja yhtä monenlaisia omistajia. Yksi rouva toi kaksi espanjan vesikoiraa ja sain melkein raahata hänet ulos, kun hän rupesi vollottamaan vuolaasti ja säikäytti koiratkin. Yhdelle naiselle sanoin, että kyllä voi soittaa ja kysellä hoidokin kuulumisia jos tulee ikävä. Hän vastasi, että hyvä kun pääsen siitä viikoksi eroon, ei tosiaan tule ikävä.

Tuo kokemus antoi ehkä hieman uutta näkemystä omalle haaveelleni perustaa koirahotelli. Se olisikin semmoinen "koirille, jotka ovat omistajilleen muutakin kuin vain koiria" -hotelli, jossa asiakkaat hemmoteltaisiin. Täytyy vaan todeta, että onneksi en ole itse tähän mennessä vielä tarvinnut koirahoitolapalveluita, koska minun kriteerejä täyttävää paikka on aika helkkarin vaikea löytää, ainakaan lähialueilta.

Sunnuntaina oltiin sitten meidän hemmotellun prinsessan, eli Blondin, kanssa agilitykisoissa puolen vuoden tauon jälkeen. Kotiintuomisina oli akksi Hyllyä, mutta ihan sarvi otsassa ei sentään oltu. Eka rata oli hyppyrata, harmikseni, koska olin toivonut sen olevan jälkimmäisenä. Hyppyrata meni pelleilyssä, kuten meidän ensimmäiset radat yleensä. Lähdöstä varasti, kepit ei sujunut, karkasi putkeen kun ei pitänyt, yms. Toinen rata oli agilityrata, ja se meni ihmeellisen hyvin. Radalla oli pari vaikeaa vientiä, ja niistä selvittiin kunnialla. Puomin Blondi tuli niin hitaasti ja hiipimällä alas, että moista en ole ennen nähnyt. Wau! Neljänneksi viimeisellä esteellä A:lla se myös hiipi alastulon alkumatkan, ja sitten kun hieman koitin rohkaista että tules nyt, niin sit se pomppasi sen kontaktin yli. :o) Mulla meni pasmat siitä sekaisin, ja viimeinen hyppykiekka menikin sen takia mönkään. Mutta muuten loistorata, ja mahtava keinun suoritus!

Ei kommentteja: