maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kaikki kaatuu päälle?Nyt on vaan liikaa tekemistä, ei pieni ihminen oikein jaksa. Välillä tulee näitä tilanteita kun pitäisi organisoida ja hoitaa yleisiä juoksevia asioita yms. mutta yhtäkkiä niitä on niin paljon, että se määrä alkaa hirvittämään ja muhun iskee stressi. Ihan turhaan, hyvinhän niistä on aina selvitty.
Toiminimen veroilmoitus, autojen renkaanvaihdot, kaatopaikkakuorma, yhden (maailman painavimman) antiikkilipaston kotiinkuljetuksen järkkääminen, pääsiäisen vieraat, ultrat, sokerirasitukset, tapetoitsijan tapaamiset jne... Sitten iskee se kiukku, että miksi minun pitää huolehtia kaikesta?!

Blondi sai sen sänky-häädön kolme viikkoa sitten. Muutamana yönä se jaksoi yrittää meidän sänkyyn useamman kerran, mutta sen jälkeen on tyytynyt nukkumaan omassa pedissä. Aamulla herätessään se saattaa tulla kurkkaamaan, että joko nyt pääsisi. Stressin se tästä traagisesta tapahtumasta kuitenkin sai, ja se on nyt jatkunut kolme viikkoa. Neiti stressaa -> adrenaliini/stressitaso nousee -> neiti voi pahoin -> stressitaso nousee... oravanpyörä oli siis yhdessä yössä saatu hyvään vauhtiin. Blondi siis saa närästystä, alkaa lipomaan kielellään, saa siitä ilmaa ja kipua vatsaansa, alkaa pakonomaisesti syömään jotain (viherkasveja, multaa, rottinkikoria), ja sit tietty oksentaa, pahimmillaan myös ripuloi sisälle. Ja tätä on jatkunut kolme viikkoa. Minulla alkaa siis olemaan jo hermot hiukka kireällä ja matot odottamassa pesulaan vientiä. Ja tätä tapahtuu vain silloin kun emme ole kotona, eli selvästi se on myös jonkinlaiseen eroahdistukseen verrattavissa.

Alussa annoin sille Bach kukkaisterapia-tippoja, joita Piira on meille suositellut. Hyvä ajatus mielestäni teoriassa, mutta ei tehonnut kyllä tähän vaivaan. :o( Sitten aloitettiin Serene Um-pillerien syöminen. Sitten tuli kuviohin mukaan maitohappobakteerit (teho bakt tai inupekt forte). Sitten keskustelin eläinlääkärin kanssa ja rupesin antamaan Antepsin närästyslääkettä ja sellaista vatsansuojalääkettä (en muista nimeä). Viime perjantaista lähtien meillä on ollut D.A.P haihdutin käytössä, se siis päästää huoneilmaan feromoneja, joiden tulisi koiraa rauhoittaa. Toivon tuon DAPin auttavan, koska seuraava ratkaisu minkä keksimme on ihan reseptillä saatavat rauhoittavat lääkkeet. Eilen Blondi oli muutaman tunnin yksin, ja silloin ei ollut mitään sattunut. Mutta jotenkin se tuntuu tajuavan viikonpäivät, ja tänään kun on maanantai ja taas työviikko, niin kotona voi olla taas ikävä yllätys odottamassa. Let's see.

Siellä nyt joku ihmettelee, että miksi rääkkäät koiraasi tuolla tavalla?! Ota se takaisin sänkyyn nukkumaan, niin ongelma on ratkaistu. Juttelin siitäkin eläinlääkärin kanssa, ja ei se mene ihan niin. Blondi tuskin enää edes muistaa, mistä se on stressinsä saanut, tai miksi elimistö on niin sekaisin. Se noidankehä kun on alkanut, niin paluu vanhaan ei enää auta. Stressitila pitäisi saada laukeamaan ja koira rauhoittumaan, se on ainoa "hoito". Yritän olla sen kanssa mahdollisimman paljon, olen hieronut sen vatsaa ja selkää ja yrittänyt antaa sille muuta ajateltavaa ja puuhaa. Toivotaan, että tämä viikko menisi hyvin, ja pitkä pääsiäis-viikonloppu viimeistään saisi neidin rauhoittumaan...

8 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Mulle tuli mieleen, että mites ihan tosi rankka liikunta/lihastyö stressin purkajana? Voi olla, että olette sitä jo kokeilleetkin, mutta tuli nyt mieleen. Sanotaan, että lihastyö purkaa stressiä ja toisaalta väsynyt koira ehkä nukkuisi paremmin -> stressaa vähemmän. Omilla koirilla tietysti ihan metsästys väsyttää ylivoimaisesti eniten, mutta eihän sitä nyt voi tehdä eikä aina muutenkaan joten mites ihan kova juoksuttaminen? Jäljestäminen?

Auttaisiko naudan maha rauhoittamaan vatsaa? Meillä siitä on ollut tuon inupektin ohella aina iso apu.

Laura kirjoitti...

Tuo rankka liikunta on varmaan hyvä idea. Agility on kuulemma sekin niin stressaava laji, että sitä ei suositeltu, mutta normaaleja kävelylenkkejä kummempaa rasitusta en ole nyt kokeillut, kun Blondi tuntuu olevan kovin väsynyt muutenkin. Mutta voisin kokeilla sen kanssa lähteä vaikka pyöräilemään.

Eilinen oli mennyt hyvin, joten ehkä se D.A.P auttaa. Kuivattua naudan mahaa Blondi on saanut, mutta voisin hakea myös niitä pakastettuja pullia. Kiitti vinkeistä!

adeel kirjoitti...

nice

Unknown kirjoitti...

lo mejor

Unknown kirjoitti...

lo mejor

sourabh gupta kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Guido Famula kirjoitti...

Nice info,

Visit back
http://afguifam.blogspot.com/

sourabh gupta kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.