perjantai 19. joulukuuta 2008

Lääkärillä


Eilen käytiin Blonkun kanssa lääkärillä. Sillä on ollut lievää silmätulehdusta lähes koko syksyn ja mikään silmätippakuuri ei ole auttanut. Lääkäri oli sitä mieltä aiemmin, että tulehduskierre voisi johtua allergiasta, esim. homeitiö-allergiasta. Koska ei silmätipat auttaneet, nyt sit epäillään kyynelkanavan olevan tukossa. Silmästä ei siis tule varsinaista möhnää tai se ei ole punainen. Sieltä vaan tulee sitä kirkasta nestettä yli luomen ja se värjäytyy poskella ruskeaksi.


Blondilla on myös yksi varvasväli rikki ja tulehtunut ja sieltä löytyi hiivaa. Sitä nyt hoidellaan hiivaa poistavalla shampoolla ja antibioottivoiteella. Tämäkin siis viittaa siihen alkuperäiseen allergia-epäilyyn. Tammikuun lopulle on varattu pitkä aika, jolloin Blondi nukutettaisiin, tehtäisiin samalla se atopia-testi ja kyynelkanavien huuhtelu. Itse toivon, että atopia -testeiltä vältyttäisiin ja ongelmiin löytyisi joku muu syy. Mutta seuraillaan tassujen kuntoa ja katsotaan sit.

1 kommentti:

Elina T kirjoitti...

Heips vaan! Me vaihdettiin anaaliongelmien takia Virbacin ankka-maniokki-ruokaan, joka on muutenkin ältsin hyvää allergiaruokaa. Tehoaa mm. hiivaan.
Ja koirille maistuu:)
Toivottavasti löydätte ratkaisun silmä- ja hiivajuttuihin pian.
Rauhaisaa vuodenvaihdetta toivottelee Kaanaan poppoo:)

http://www.tkukoulu.fi/~tulija