tiistai 3. helmikuuta 2009

Pelottelua

Eilen käytiin matkustus- ja rokotusasioihin erikoistuneen lääkärin juttusilla. Semmoinen täti, joka ei taida juuri kotoaan poistua ja joka ei bakteerikammoisena suostunut edes kättelemään... C:lle hän diagnosoi heti a-hepatiitin ja tuberkuloosin, ihan vaan syntymämaan perusteella, ja minulle povattiin tulevaksi malaria, keltakuume ja eläimen puremasta saatu rabies. No ei nyt sentään, mutta kyllä hän pelotella osasi ja oli perusteellinen neuvoissaan. Molemmat saadaan pari rokotusta ja malarian estolääkitys. Lisäksi hommataan kunnon hyttysmyrkyt ja moskiittoverkko, ja otetaan se maalaisjärki sit reissuun mukaan, niin eiköhän me hengissä ja suht terveinä selviydytä.

Monen kommentti sanan "Gambia" kuultuaan on ollut, että "ettekö te nyt mitään muuta paikkaa keksineet!?". Jos ei ole lapsia tai ei ole edes raskaana (keltakuume-rokotusta ei voi antaa raskaana olevalle), ja on terve nuori ihminen, niin eikö se ole juuri oikea aika kokeilla erilaisia paikkoja ja kokemuksia? Mun mielestä Afrikka on semmoinen paikka mikä pitää nähdä vähintään kerran elämässä. Egyptin turisti-rysää en osaa edes laskea Afrikaksi... Eiköhän sinne Kanarian saarille ehdi mennä sit myöhemminkin. Kukin tavallaan tietysti, hulluilla on hullut huvit.


Koiranhoito -kuvio on melko selvä, ongelmat on enää meikäläisen päässä. Mun ex-mies ottaa koirat aluksi neljäksi päivää, ja sit ne menee mun äidille vielä viideksi päiväksi. Mun äiti pitää talvilomansa juuri silloin, joten koirat saavat täysipäiväisen hoidon. :o)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Just noin! Afrikkaan vaan, kun se kerran on mahdollista. Tuo reissu kuullostaa NIIN ihanalta - olen sikakade:-).

Anonyymi kirjoitti...

Hei Laura, käyn täällä lukemassa blogiasi ja nyt täytyy kyllä kommentoida ensimmäisen kerran, kun reissukohteesi on tuttu. Olin itse lomalla Gambiassa kuusi vuotta sitten ja nautin todella! Afrikka on jotain uskomatonta. Paljon on maa varmasti muuttunut näiden vuosien aikana, mutta hyvin me siellä silloinkin pärjättiin. Muistaa vaan pitää järjen mukana ja varautuu tosiaan hyvin tauteja vastaan. Käsidesifiointiaine on kullanarvoinen asia ja sitä kannattaa käyttää usein! Yöt ovat myös tosi kylmiä vaikka päivällä onkin yli 30 astetta lämmintä, joten pakkaa mukaan lämmin pitkähihainen :)

-m- kirjoitti...

Ei kun menoksi vaan! Tehän sinne menette eikä ne muut!!!!
Tosi hauskaa reissua ja älkää jättäkö järkeä Hki-Vantaan kentälle vaan pitäkää mukana. Kanaria ja muut rysäkohteet ei varmasti karkaa sinä aikana;)