torstai 22. lokakuuta 2009

Yöks, villapaitaTuo ikävä akka teki mulle villapaidan. Se on kaamea. Kaulus kuristaa, tassun aukot kiristää, selkää kutittaa ja muutenkin ahdistaa. Nyt se otti musta kuviakin se päällä ja laittoi ne tänne näytille. Näätte varmaan mun ilmeestä kuinka "innoisani" olin. Kerran aikaisemmin jo jouduin sen pukemaan. Kovasti se akka kehui, sanoi kuinka kaunis olen ja kuinka hienolta näytän. Kyllä mä sen tiedän, mutta tuolla villapaidalla ei tosiaankaan ole mitään tekemistä mun kauneuden kanssa. En ymmärrä miksi se on niin innoissaan tuommoisesta tekeleestään. Tekisi mieluummin vaikka ruokaa mulle. Ehkä se unohtaa sen näkyville joku päivä ja voin purkaa sen palasiksi. Laitan sen sit Blondin syyksi ja pääsen pälkähästä. Joo, niin mä teen.

T. PommiEDIT:
Tehdään tästä nyt sit käsityöblogi. :o) Tässä villapaidan ohje. Jostain borderterrieri-blogista joskus löysin. Hieman sitä kyllä muutin matkan varrella...

Selkäkappale:Luo 30 silmukkaa. Neulo helmineuletta, eli 1o 1n ja seuraavalla kerroksella 1n 1o, lisäten joka toisella kerroksella kaksi silmukkaa molempiin reunoihin. Kun silmukoita on 50, lopeta lisäykset. Jatka neulomista kunnes selkäkappaleen pituus on 38cm, tai siis koiran hännän tyvestä alaniskaan. Aloita 2o 2n neule ja neulo sitä noin 8cm (=kaulus). (Itse kavensin noin 4 silmukkaa reunoilta joustinnneuleen ekoilla kerroksilla, jotta kauluksesta ei tulisi löysä.)

Päättele selkäkappale.Vatsakappale:Luo 18s. (Pommilla oli 22, koska se on XL-kokoa.) Neulo 2o 2n. Kun vatsakappale on noin 23cm pitkä aloita lisäykset. (Tässä vaiheessa kiinnitin vatsakappaleen ja selkäkappaleen toisiinsa kaulusresorista, jotta pystyin sovittamaan villapaitaa helpommin.) Lisää molemmissa reunoissa 2s joka kolmannella kerroksella. Jatka lisäyksiä kunnes silmukoita on 30. Jatka 2o 2n neulomista kunnes vatsakappale on noin 30cm pitkä. Kannattaa kokeilla koiran päälle, että mikä on riittävä pituus. Päättele vatsakappale.Kiinnitä selkäkappale ja vatsakappale toisiinsa ja päättele langat.

Lankana käytin 7 veljestä villalankaa.

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Tosi hieno villapaita iskänkin mielestä. Sekin voisi haluta sellaisen...

Leena kirjoitti...

Ompa hyvin istuvan ja jämäkän näköinen villapaita! Mää en tiennykään et sulta sujuu tuollasetkin! WAU!

Henna kirjoitti...

Älyttömän hieno villis, meidän poikia vois pukea tuollainen! Mistä oot ohjeen bongannut? Me ollaan Allun kanssa nyt jälleen agilityn parissa ja kaipailisin sulta hieman vinkkejä tähän kuuron koiran kanssa treenaamiseen.. Jos voisit kertoa, onko teillä jotain hyväksi havaittuja keinoja tms. jotka voisi auttaa myös meidän treemaamisessa.. Sen olen jo huomannut, että rauhallisuus ja vakaus auttaa paljon. Ne ei tosin olen mun vahvimpia puolia :D Mutta kaikki vinkit otan innolla vastaan! e-mailini on hennuli80@hotmail.com, jos mieleesi tulee jotain minkä haluat jakaa :D

Oranssi kirjoitti...

Tää on käsityöblogikin! Hieno paita.