maanantai 23. kesäkuuta 2008

Juhannuksen viettoa

Diiba daaba duu... Mistäs sitä aloittaisi tän runoilun?

Torstaina olin Nokialla katsomassa yhtä asuntoa. En ole juurikaan kerrostaloja katsellut, varsinkaan Nokialta, mutta jokin asia tuon asunnon kuvissa sai mun huomion kiinnittymään. Se on siis kaksikerroksinen pienkerrostalo, rakennettu vuonna -49. Asunto on ekassa kerroksessa, 64-neliöinen kaksio. Se vaan oli jotenkin niin mun näköinen. Ihanat syvät ikkunat ja vanhat patterit. Vanhanaikaiset isot vaatekaapit ja semmoinen hassu vanhanajan "kylmäkaappi" keittiön ulkokiviseinässä. Tehty täysremppa vuosi sitten, keittiössä hienot tumman harmaat modernit kaapistot, limenvihreä makuuhuone ja maitokahvin värinen todella iso olohuone ja mahtava puulattia. Ei pihaa, ei parveketta, ei saunaa. Silti vakavasti harkitsen sitä, ja sen verran se jäi vaivaamaan, että taidan mennä siellä uudelleen käymään. Se olisi erittäin edullinenkin, joten voisin ottaa vaikka hieman ekstraa asuntolainaa ja satsata hieman kalusteisiin ja uuteen telkkariin... :o)

Perjantaina kävin kaverin kanssa Kangasalalla Marjamäen pajutilalla. Mukaan lähti ihana koirakuosinen kangaskassi. Kaikkea ihanaa sisustusjuttua ja huonekalua siellä katselin, mutta ennen muuttoa ei kyllä viitsi ostaa mitään.

Lauantai ja sunnuntai oltiin koirien kanssa kesämökillä Toijalassa. Ihmeen hyvät ilmat oli, vain yksi ukkoskuuro saatiin niskaamme. Saunottiin, uitiin, syötiin ja koirat juoksivat pitkin pihaa sydämensä kyllyydestä. Tuonne möksälle ajaa noin 40 minuuttia, ja saunan lämmittää tunnissa. Jos vaikka ottaisi tavaksi kerran viikossa ajaa sinne, vaikka vaan arki-iltana, niin saisi itse rentoutua saunassa ja uimassa, ja koirilla olisi sitä lääniä missä juosta ilman remmiä tai aitoja. Iltalenkin voisi jättää hyvällä omallatunnolla väliin sen juoksemisen ja riehumisen jälkeen, ja sit vaan ajeltais kotiin nukkumaan. Huomaatteko, mä jo puolustelen itselleni sitä, että harkitsen pihattoman asunnon hankkimista. ;o)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mun mukaan tarttu kanssa sieltä Pajutilalta se kassi pari viikkoa sitten :) Tai en tiedä onko sama, mutta luulisin näin :)