perjantai 5. syyskuuta 2008

Liitoa sateessa ja paisteessa

Eilen treenattiin agilityä Blondin kanssa kauniissa lämpimässä ilmassa ja auringon paisteessa. Keskiviikkona puolestaan molempien koirien vahvuudella sateessa ja keskellä suuria lätäköitä. :o) Onneksi ei ole mitään hienohelmoja, ei koirat eikä omistaja. Hyvin pystyin jättämään esim. Blonkun ekan esteen taakse odottamaan, istumaan keskelle lätäkköä. Ja ei ollut vaikeuksia itselläkään juosta täysiä semmoisesta melko syvästä ja suuresta lätäköstä, se kun sattui olemaan siinä putken edustalla juuri reitillä... Kyllä me ainakin sadekisoissa kaikki puudelit voitetaan. :o))

Blondin kanssa takkuaa jostain syystä nuo hieman harvemmin käytettävät käännökset, sylikäännös ja poispäinkäännös. Eilen kokeiltiin myös semmoista hieman kauempaa ohjaamista, niin että ohjaajan ja suoritettavan esteen välillä on yksi este. Mun siis piti ohjata Blondi hyppyesteelle niin, että minun ja kyseisen hyppyesteen välissä oli pituus-este. Hyödyllistä ja hankalaa näin alkuvaiheessa. Tykkään OK-koirien treeneistä siksi, että joka treeneissä on joku teema tai aihe mitä opetellaan, eilen se oli tuo kaukaaohjaus ja sylikäännös, viimeksi jaakotus ja takaakierto. Siellä ei siis itse päätetä miten jonkin radan haluat ohjata vaan koutsi kertoo, että tässä kohtaa teette kaikki näin. Eihän se joka koiralle ole paras ja nopein vaihtoehto, mutta tulee opeteltua uudenlaisia kuvioita.

Pommi oli keskiviikon treeneissä oma äänekäs itsensä. Se kuumenee ja komentaa taas ihan kamalasti. Sade ei hidastanut yhtään, neidin naama vaan oli kurassa. :o) Mentiin semmoista hyppysarjaa, johon lähdettiin kaikki lentävällä lähdöllä, eli samaan aikaan liikkeelle koiran kanssa. Siinä vasta tajusin, kuinka paljon Pommi on Blondia nopeampi. Tai sit Blondi odottelee mua, ja Pommi taas ei. Blondille ehdin tehdä ohjauskuviot ihan hienosti, siis kesken juoksun piti kääntää vartaloa, että sai koiran esteiden välistä ja kääntymään. Pommin kanssa ei ollut mitään mahiksia, kahden hypyn jälkeen olin jo jäljessä. Sen meno ei näytä niin nopealta kun se on niin ison ja raskaan oloinen, mutta kyllä se aikamoinen tykki on. Kääks.

Ei kommentteja: