tiistai 4. marraskuuta 2008

Kuulumisia

Nyt on parina aamuna ollut pakkasta ja maa jäässä. Meidän vilukissa (alias Blondi) on ihan mahdoton tapaus palelemisessa. Ei jäisellä nurmikolla voi kävellä, varpaat palelee! Onhan se totta, että Blondilla ei ole mitään pohjavillaa ja sen turkki on ihan onnettoman lyhyt, ja jalat ja mahan alunen on tosi vähäkarvaiset... Eilen kävin ostamassa neidille hienon uuden punaisen fleecetakin näille pikkupakkasille ja vaikka treenireissuille käytettäväksi. Blondi oli silminnähden onnellinen uudesta asusteestaan. No, se nukkuu aina, myös kesähelteillä, peiton alla. Ja jos ulkona on satanut ja neiti on märkä, niin silloin pitää pukea paita päälle sisälläkin. Pommi on ihan eri maata, takit on sen mielestä inhottavia ja kutittavia, takajalkojen ympäri meneviä kuminauhoja ei voi kuvitellakaan käyttävänsä ja rapussa kävellään sillai kylki seinää pitkin raahustaen. :o)

Pommi puolestaan on kunnostautunut kokkauksessa viime päivinä. Sunnuntaina se istui uunin edessä kaksi tuntia putkeen kun siellä oli lampaan paisti hautumassa. Eilen kun tein koirille ruokaa, se päivysti jälleen hellan edessä. Mä katsoin olohuoneessa telkkaria ja Pommi tuli aina välillä kysymään, että "joko saa?". Kun vastasin, että "kohta", niin neiti palasi hellan eteen päivystämään. Se on kyllä ahnein ja ruuanhimoisin tuntemani koira. Varmaan söisi itsensä halki jos mahdollisuus olisi. Toistaiseksi on yksi ruoka tullut eteen, jota Pommi ei ole syönyt, jättikatkaravun pyrstö. :o)

Mun puolesta saisi lumet jo tulla, vaikka ensi viikonloppuna. Vien perjantaina auton renkaiden vaihtoon, ja talvitakit ja -kengät on kaivettu naftaliinista. Me varattiin Kolilta mökki viikoksi 1. Mennään siis sinne uudeksi vuodeksi katsomaan, josko lunta ja pakkasta riittäisi kotikulmia enemmän. Lupasin opettaa kepolle hiihtämistä, vaikka on tuo omakin taito tainnut päästä unohtumaan. Ehkä tuostakin selvitään, toistaiseksi olen selvinnyt suomen kielen opettamisestakin ilman pahoinpitelysyytettä tai seinään heitettyä tietokonetta. Joo, en ole opettaja luonteeltani, kärsivällisyys on luokkaa tulitikku. :o)

Ei kommentteja: