keskiviikko 10. syyskuuta 2008

Pirteä ja ihastuttava neiti

Joo, otsikon mukainen teksti luki lääkärin diagnoosissa eilen, kun vein Blondin vuositarkastukseen ja rokotuksille. Blondi ei tykännyt lääkärillä käynnistä ollenkaan, tapojensa vastaisesti se oli ehkä ekaa kertaa erittäin pelokas, arka ja rauhallinen. Istui sylissä ja kaulaili, mitä se ei kyllä muuten vapaasta tahdosta tee, ellei olla sohvalla tv:tä katsomassa. Odotushuoneessa oli pelottava innokas sulho, vuoden ikäinen Bernin paimenkoira. Toimenpidepöytä oli kamala paikka, häntä koipien välissä ja täristen siellä piti väkisin olla.

Blonkku oli oikein hyvässä kunnossa ja nyt on taas rokotukset vuodeksi kunnossa. Hieman oli puhetta sen laihuudesta ja satunnaisesta oksentelusta, jolle en ole mitään järkevää syytä keksinyt. Lääkäri veikkasi sen liittyvän jotenkin ruokaan ja kenties lihan laatuun. Meillä on nyt pari kuukautta syöty lähinnä kotiruokaa, riisiä, jauhelihaa, keitettyä kieltä, tattaripuuroa yms. Barf ei enää oikein tunnu järkevältä, koska kasviksista Blondi ei saa riittävästi energiaa tai ei pysty sitä hyödyntämään ja lihaisia luita se hotkii niin että tuloksena on aina huonovointisuus. Saimme näytepakkauksia Royal Canin nappularuoasta, mutta ei nuo nappulatkaan kyllä houkuta. Voisihan niitä tietty ruveta silloin tällöin sekoittamaan sinne kotiruuan sekaan, niissä kun on valkuaiset ja rasvat oikeassa suhteessa...

Varasin Blonkulle hierojan parin viikon päähän. Se on nyt vasta toka kerta Blondin elämässä, toivottavasti se pystyy rauhoittumaan ja rentoutumaan ekaa kertaa paremmin. En usko minkään olevan vialla, mutta haluan kuulla ammattilaisen toteavan sen minulle. :o) On meillä kuitenkin pari kertaa viikossa treenit ja lisäksi satunnaisia kisoja, niin eihän sitä koskaan tiedä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkälaisia ongelmia Blondilla on kasvisten kanssa? Siis mistä tiedät ettei se hyödynnä niitä? Energiaahan se ei niistä hirveästi saa eikä ole tietysti tarkoituskaan, mutta ilmeneekö sillä jotain puutosoireitakin? *kiinnostunut* Suostuuko se syömään läskiä? Eläinrasva taitaisi olla paras lisäämään koiran energiansaantia. Toimii ainakin meillä molempien kanssa hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei Blondilla suoranaisia puutosoireita tule. Se vaan ei saa energiaa ja jotkut kasvikset (kuten esim. porkkana) tulee sitten toisesta päästä ihan melkein sellaisenaan. Sille ei voi antaa kauhean suurta määrää ruokaa kerralla, joten mieluummin sit annan semmosta paremmin sulavaa ja enemmän energiaa antavaa. Kyllä se läskiä syö, joten sitä koitan nyt sit syöttää entistä ahkerammin.