sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Lahopää

Lauantai-aamuna meidän piti mennä Riihimäelle kisoihin. Piti piti, mutta eipä menty. Oli ylläri, ylläri kiire aamu. C. meni koirien kanssa edeltä ulos ja mä hösäsin vielä jotain kotona. Sit kun lähdin, ja painoin oven kiinni, niin tajusin samalla hetkellä... Käsilaukku jäi eteiseen. Käsilaukussa ihan kaikki tarpeellinen, kotiavaimet, auton avaimet, lompakko, kännykkä, kisapaikan osoite ja jopa C:n avaimet. Tuli ihan muutama kirosana suusta.

Naapurilla on yleisavain. Tämä kun on niin pieni taloyhtiö, niin ei meillä ole mitään päivystävää huoltofirmaa, joka tulisi avaamaan ovea. Naapuri ilokseni kertoi, että ei tämä yleisavain sovi sun oveen. Kun se lukko jouduttiin vaihtamaan yhden juopon takia eikä sitä sarjoitettu uudelleen. Jahas. Mitäs sit tehtäis?? Sain onneksi isönnöitsijän kiinni, ihme kyllä ennen kahdeksaa lauantai-aamuna. Hän tuli taksilla Tampereelta Nokialle heidän toimistolleen, haki sieltä kopion mun asunnon avaimesta, tuli taksilla avaamaan mulle oven ja lähti taksilla takaisin kotiin. Kalliiksi tuli, mutta ei se kyllä haitannut yhtään tuossa tilanteessa. Jos tästä nyt vaikka vähän oppisi ja kävisi teettämään lisää avaimia ja viljelisi niitä kavereille ja sukulaisille.

Kisoihin emme siis tämän kommeluksen jälkeen ehtineet. Mutta kun oltiin kerta hereillä, ulkoiluvaatteissa ja koirat autossa, niin päätimme lähteä mökille. Koirat juoksivat ja riehuivat frisbeen kanssa, me haravoitiin pihaa puhtaaksi. Välillä käytiin juomassa teetä ja polttamassa takassa puita ja sit taas takaisin tihkusateeseen ahertamaan. Oli kivaa, ja koirat nautti täysillä. Semmoinen kisareissu tällä kertaa...

1 kommentti:

Oranssi kirjoitti...

No jopas! Onneksi mökillä oli kivaa.