perjantai 29. toukokuuta 2009

All over again...

Tänään lähdettiin puolen päivän aikaan ajelemaan kohti Länsi-Suomen rannikkoa ja Paraista. Oltiin koko perheen voimin liikkeellä ja suuntana olisi siis Noora Salosen yksityiskoulutus. Kiva oli käydä taas Paraisilla, mä kävin siellä muksuna joka kesä, kun yhdellä "isotädillä" oli siellä kesäpaikka meren rannalla. Ei ollut paskempi tämän päiväinen treenipaikkakaan, meren rannalla oltiin, rannassa 4 joutsenta, ja päästiin korkkaamaan Nooran uusi hieno ulkokenttä ensimmäisinä käyttöön. :o).

Koulutuksen syy ja aihe oli Blondin kontaktiongelmat. Mentiin meidän "kontaktihistoria" läpi, miten ollaan treenattu jne. Sitten Noora kertoi miten hän opettaa kontaktit, omille koirilleen ja kurssilaisilleen. Eri tavalla. Todennäköisesti loppuviimeksi paremmalla ja varmemmalla tavalla. Tavalla, jonka pienin sovelluksin saisi sovellettua kuurolle. Tavalla, jonka opettaminen vie todennäköisesti useamman kuukauden, ja sinä aikana ei kannata kisata. Ja kesä kun ois niin kivaa aikaa kisata... Kyllä se varmasti kannattaa ja on hyvä idea, vaikka paljon kärsivällisyyttä siinä treenissä tarvitaan, mutta pakko myöntää että tuli semmoinen "Aaarghh, taas, eiii!" -olo. Me on treenattu varmaan vuosi kontakteja yhdellä tavalla, ei toimi, ja nyt taas alusta uusiksi. Ei hitto.

Noora opetti mulle oikestaan koko prosessin, että miten ruvetaan Blondin kanssa treenaamaan. Kyse on siis jonkinlaisesta kosketusalustasta, jota koira koskee nenällään. Palkka tulee muualta kuin kontaktilta, reilusti kontaktista eteenpäin. Sit pikkuhiljaa häivytetään alusta pois, että koira koskee maata, ja sit häivytetään myös nami jossain vaiheessa. Mutta kaikki tapahtuu hitaasti ja kärsivällisesti (toinen nimeni :o)), ja siitä koskettamisesta tehdään koiralle ihan superhauska juttu. Treenit meni hyvin, Blondi hokasi yllättävän nopsaan mistä on kyse ja homma näyttää kuulemma erittäin lupaavalta. Nyt siis vaan harjoitellaan sitä nenäkosketusta eri ympäristöissä ja ruvetaan nykertämään jonkinlaista alastuloliuskaa myös kotioloihin.

Että semmossii, ei ainakaan lopu tekeminen ja treenaminen...

Ei kommentteja: