torstai 7. toukokuuta 2009

Ekat ulkotreenit

Eilen oltiin tämän kevään ekoissa ulkotreeneissä. Treenien aika kerkesi satamaan sekä vettä että rakeita, mutta kivaa oli. Mun mielestä kaikki on kivempaa kuin se maneesissa treenaaminen...

Mentiin kahta eri rataa, joissa kummassakin oli erityisen paljon ansa-esteitä ja vaikeita keppikulmia. Ihan hyvää treeniä, rankkaa mutta hyödyllistä. Tokalla radalla oli esim. neljän hypyn suora, esteet erittäin lähellä toisiaan. Mutta se mentiinkin niin, että ekat kaksi hypättiin, kolmas kierrettiin ja neljäs taas hypättiin. Lopussa saman estesarjan kohdalla hypättiin ryhmän eka este ja sit 90 astetta toiseen suuntaan. Oli myös keppien vieressä putken suuaukko, että kun lähetät koiran kepeille, se meneekin putkeen. Ja sama kohta, kun kepeiltä oikeesti piti mennä putkeen, niin se olikin se toinen pää... Todella vääntöä, ei pärjännyt pelkällä juoksutaidolla näissä treeneissä.

Mutta kyllä sieltä sai ihan rinta ronttingilla tulla kotiin, ja olinkin iloinen koko illan pienestä horkasta huolimatta. Tuommoisessa treenissä sen huomasi niin hyvin, että kuulevat koirat menee nekin omia menojaan vaikka kuinka karjuisit perään. Mutta Blondi meni ihan kuin mallioppilas, se ei juurikaan ansoista perustanut. Kunhan ohjaus on ajoissa, niin koira toimii. Ja kontaktit meni tosi mallikkaasti, ei vaikuttanut niihin mitenkään tuo ympäristön ja alustan vaihtuminen.

Pommi oli taas aikas kuumana, ja nopealla tuulella. Sen kohdalla on talven aikana muuttunut suhtautuminen putkeen, mikä on hyvä asia. Ennen sitä sai todella pitkälle saattaa ja viedä putkeen. Eilen se meni putken "pimeään" päähän kuin vettä vaan. Kiva! Blonkun kohdalla tuo kohta toimi myös erittäin hyvin, ei tarvinnut saatella. Mutta sitä ollaankin sen kanssa treenattu aika paljon Hannan treeneissä.

Ei kommentteja: