perjantai 14. joulukuuta 2007

Säikähdys ja vinkulelun taika

Äkkiä se vuosi menee. Eilen oli tämän vuoden viimeiset agilitytreenit maneesilla, koirakerhon puolesta siis. Meillä onkin ennätyspitkä joulutauko, kuukauden mittainen. Onneksi Blonkulla on niitä lämpöhallitreenejä, ja sieltä ollaan varaamassa myös "omaa" vuoroa muutaman parsonistin kesken tuonne joulun välipäiviin.

Eilen takkusi etenkin kepit, mollemmilla koirilla. Se "vaikeampi" puoli menee tosi huonosti Blondilla, toinen puoli sujuu ihan eri lailla. Myös keinu tuotti taas harmaita híuksia, Blonkku hyppää liian aikaisin pois kyydistä. Mun pitää viedä se loppupää namin kanssa hitaasti, muuten se mokoma oppii vaan vahvemmin sen poukkoilun.

Maneesin toisessa päässä oli toinen ryhmä treenaamassa samanaikaisesti meidän kanssa. Nämä tilanteet aina vähän jännittää mua Pommin vuoron aikana. Meidän ryhmäläiset oli siinä maneesin puolessa välissä "ihmisaitana", kiitos kaikille avusta. Lisäksi mulla oli taskussa se kimeä-ääninen Guz-ukkeli, joka tuntuukin olevan oikein taikasauva Pommin huomion saamisessa. Pommi menee siitä ihan sekaisin ja kuumenee, joten palkata en sillä voi, paitsi ehkä vikan treenin jälkeen. Mutta ukkeli taskussa mua ei jännitä niin paljoa ne muut koirat, kun uskon sen äänen olevan Pommille niin "iso" juttu, että toisen koiran kimppuun hyökkääminenkin unohtuisi.

Meidän treenin aikana (kepeillä olessamme) Riitta ihmis-aidasta huusi kovasti ja hädissään "VARO!". Mä katsoin Pommia, että tossahan se on, ei se ole mihinkään karannut. Sitten vasta näin mustan viuhahduksen ja tajusin koutsin käskevän mua ottaa Pommi syliin. No tossa tilanteessa koira tuntuu liukkaalta kun silakka, mutta vinkulelun esiinkaivamalla sain Pommin riittävän lähellä ja napattua syliin. Semmoinen suurehko musta koira oli karannut autosta, ja huiteli siellä meidän ja naapureiden radalla pää viidentenä jalkana. :o) Jälleen kerran oli katastrofin ainekset koossa, mutta säikähdyksellä selvittiin. Mikäli Pommi olisi huomannut koiran ennenkuin sain sen kiinni ja vinkulelun valtaan, niin sitten olisikin taas karva pöllynnyt... *Huokaus*

Ei kommentteja: