perjantai 30. marraskuuta 2007

Ei hyvin mene

Nyt on kyllä niin vanha ja raihnainen olo. Mulla on kantapäässä luupiikki, eli rasitusvamma. Yleisemmin tunnettu ylipainoisten keski-ikäisten miesten vaivana. :o) En pysty varaamaan painoa kantapäälle ollenkaan. Hoitona olisi lepo, jonkinlainen kantapääpohjallinen kenkään, ja kenties kortisoonipiikki. Ei kiitos. Aamulenkin nilkutin sillai, että astuin toisella jalalla vaan tuolla päkiäosalla. En tiedä mistä tämä johtuu. Olen treenannut puolikuntoisena viikon sisään 4 kertaa agilityä, kolmella eri alustalla; kaksi erilaista mattopohjaa ja maneesi. Kai se jotenkin siitä on yllykkeen saanut?

Eiliset agitreenit meni kuitenkin kohtuuhyvin, kipu alkoi oikeastaan vasta treenien jälkeen, vaikka vähän on oireillut aiemminkin. Sain treeneissä uuden treeniliivini, kiitos Riitalle kimppatilauksen organisoinnista. Se on hieman tyköistuvampi ja hengittävämpi kuin edellinen, huomattavasti mukavampi siis päällä. Ekalla radalla oli ohjaaja vähän hukassa, ja sen ansiosta varsinkin Blonkku huiteli mihin sattuu. Koutsin sanoja lainatakseni, Blondi huomaa ja reagoi heti, jos en itse ole täysillä mukana. Se on niin herkkä kaikelle liikkeelle ja vartalon asennoille. Vähän taas masensi huomata, että tossa lajissa riittää aina opittavaa ja tsempattavaa. Liian monta liikkuvaa osaa näin yksinkertaiselle ihmiselle! ;o) Kaikki mahdolliset ansat, ohjauskuviot, juoksulinjat ja vartalon asennot+käsien liikeet pitäisi olla koko ajan mielessä, ja radan kulkukin vielä muistaa. Toinen rata onneksi sujui jo paremmin, ja varsinkin Pommi meni oikein mallikkaasti. Blonkulla on ilmennyt ongelmia keinun kanssa, siihen pitää kiinnittää huomiota tulevaisuudessa enemmän. Blondi vähän pelkää sitä alastömähdystä, ja koittaa hypätä kyydistä pois ennen kuin keinu osuu maahan. :o(

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Au au au au au, viime päiviltä on kokemusta kortisonipiikistä eikä ollut ihan herkullinen tunne se pistäminen eikä olo myöhemminkään samana päivänä.

Mutta ilmeisesti siitä on apua. Yhtäkkiä nivelestä on enää kipeä pelkästään se lihas mihin piikki pistettiin. Jos moisella paranee niin menköön hetkellisesti pikku kipukin.

Toivotaan parasta ja paranemista kantapäälle!

Anonyymi kirjoitti...

Kauhulla ajattelen, että semmoinen pitkä piikki tungetaan tommoiseen luiseen kantapäähän. Kyllä nyt sisulla mennään ja koitan levätä, tuohon en ainakaan vielä pysty taipumaan. :o)

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa hoidattaa se. Jos sä alat astumaan väärin sen kantapään takia, kohta sulla on joku muu paikka kipiän. Mulla alkoi varvaskivusta väärin astuminen joka meni myöhemin selkään (lonkkanivel ei liiku oikein kun en varaa painoa kunnolla koko jalalle)

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on myös oikeassa jalassa luupiikki, ja ehdin kärsiä siitä puolisen vuotta viime vuonna ennenkuin löytyi apua. Aamuisin en pystynyt ollenkaan varaamaan jalalle painoa tai kävelemään :S Sama agikisojen ja muiden spurttien jälkeen... Reikäpohjallinen tai muukaan lääkärin suosittelema ei valitettavasti auttanut :( Virpin innostamana menin sitten Koskarin Intersportiin sellaiselle jalkaklinikalle (se laita on siellä aina), ja hankin juuri omalle jalalleni sopivat lenkkarit (ihan perusmalleista) pronaatiotuella. Kivut loppuivat siihen paikkaan! :) Tavallisiin kenkiin olen ostanut pronaatiotukipohjalliset sitten vaan. Ehkä ostan joululahjaksi itselleni vielä sellaiset täysin oman jalkapohjan mukaan muotoillut pohjalliset :P Tuota jalkaklinikkaa kannattaa ehkä kokeilla! Toivottavasti kipu helpottaa!