lauantai 10. marraskuuta 2007

Neiti Etsivä

Eilen oltiin Blondin kanssa taas hakutreeneissä. Treeneissä on aina yksi suurempialainen etsintä yhdelle koiralle, ja muille semmoisia pienimpiä hakuja. Eilen oli Blondin vuoro olla elämänsä ekaa kertaa tuossa suuremmassa etsinnässä. Olimme Ylöjärvellä Puuvuoren lähellä, siellä Rajalan mutkan tuntumassa. Mulle näytettiin kartalta etsintäalue, joka oli hieman kolmion mallinen, noin 500 metriä pituudeltaan, ja toisessa kulmassa oli soramonttua. Mä tein suunnistajan kanssa etsintäsuunnitelman, päätin lähteä kolmion kärjestä leikkaamaan halki kolmion, koska tuuli kävi sieltä ikäänkuin kolmion kannan suunnasta.

Blondi etsi (kuulemma) hyvin. Musta tuntui välillä, että se luulee meidän olevan muuten vaan metsässä kävelemässä, kun se pyöri siinä meidän ympärillä haahuilemassa. Sanoinkin jossain vaiheessa, että "tietääköhän tuo yhtään mitä me ollaan tekemässä?". Tästä sain etsinnän lopuksi vähän moitteita, pitäisi kuulemma luottaa Blondiin, se tietää touhun ilmeisesti minua paremmin. :o) Blondi ei juurikaan kulje nenä maassa. Joko se kulkee suht normaalin näköisesti minun lähelläni, tai sitten viipottaa kamalaa vauhtia nenä pytyssä jossain kaukana edellä. Tämä siis silloin kun se saa hajun. Blondille on vielä ainakin tässä vaiheessa ominaista, että se käy tarkastamassa perässä kulkevan ryhmän moneen kertaan, tarkentaa siis, että onko nenässä tuntuva haju jostakusta perässä kulkevasta peräisin.

Pari kertaa etsinnän aikana Blondi sai hajun, mutta se oli jostain muusta kuin eksyneistä, koska olimme aika kaukana siinä vaiheessa heistä. Jonkun aikaa kun se oli hajun perässä ravannut, lähdin itse jatkamaan matkaa, ja kyllä se sieltä tuli perässä. Eksyneet olivat kulkeneet alueemme rajana ollutta tietä pitkin perimpään nurkkaan, eli sinne minne etsintäsuunnitelman mukaan menimme viimeisenä. ;o) Blondi sai hajun jo aika kaukaa, meni hieman ohi, sinne suuntaan mistä eksyneet olivat tulleet ja palasi itsenäisesti takaisin tarkentamaan, ja juoksi lopulta suoraan heidän luokseen parinkymmenen metrin päähän. Loppuviimeksi se siis löysi eksyneet tosi hienosti, ja osoitti olevansa emäntänsä luuloja pätevämpi!

Ei kommentteja: