tiistai 13. marraskuuta 2007

Kiire ahdistaa

Taas on vähän semmoinen olo, että pitäisi revetä sataan eri suuntaan. Tuleva muutto ja ensi viikon pöytävaraus itsepalvelukirpputorille vaan pahentavat asiaa. To do -lista venyy päivä päivältä, ja mun energia asioiden tekemiseen hupenee vielä nopeammalla tahdilla. Kuinka vaikeaa on laittaa ruokapöytä ja 4 tuolia HuutoNettiin kaupattavaksi? Ei kuulosta isolta hommalta, mutta sitäkään en tunnu saavan aikaiseksi. Saati, että menisin kellarin kanahäkkikoppia penkomaan, ja lajittelemaan tavaroita kirpputoria varten. Olen melko varma, että tulen saamaan hermoromahduksen ja aikaansaamaan kolmannen maailmansodan meillä kotona, ennenkuin muutto lopulta on onnellisesti ohi. Víhaan sitä! Ai niin, kavereille ja vaikka muillekin tiedoksi. Muuttoapu on tervetullutta lauantaina 29.12. ;o) Vietämme siis joulua pakkaillen ja laatikoiden keskellä!

Kaiken kiireen keskellä on jäänyt hieman koirankoulutus vähemmälle. Mun piti opettaa Blondille luoksetulokäskyä led-valolla. Ei oo kyllä paljoa treenattu. Kyllä se sen kotona osaa hyvin kun vilkutan kättä samalla. Pitäisi mennä hämärään metsään treenaamaan, mutta en ikinä muista edes ottaa sitä valoa lenkille mukaan. :o( Lisäksi mun pitäisi opettaa Blondi haukkumaan käskystä. Sitä pidän aika haastavana, me kun ei olla hirveästi ikinä temppuiltu. Kyllä Blondi ihan oppivainen on, vika ei ole siinä vaan minussa... Blondi haukkuu oikeastaan vaan agitreeneissä, joskus Pommia yllyttäessään leikkimään ja joskus lenkillä isoille uhkaaville tummille koirille. Miten siis saan sen kotona haukahtamaan, että voin sitten palkita onnistuneesta suorituksesta? En voi/halua ruveta palkitsemaan sitä agitreeneissä haukkumista. Mutta pystynkö hyödyntämään sitä tilannetta jotenkin käsimerkin opettamisessa?? Ja minkä käsimerkin keksi käskylle "hauku"?
Nyt joku ihmettelee, että miksi ihmeessä haluat koirasi haukkuvan käskystä? Hakutreeneissä koirien pitää jotenkin kertoa ohjaajalleen, että "hei mamma, mä löysin tuolta metsästä yhden eksyneen!". Noita ilmaisutapoja on monenlaisia. Meidän ryhmässä monet käyttää semmoista koiran kaulassa roikkuvaa "rullaa", jonka koira ottaa suuhunsa ja vie ohjaajalleen tehtyään löydön. Yhdellä ohjaajalla on puntissa semmoinen keltainen kangasläiskä, ja hänen koiransa käy läppäsemässä sitä tassulla. Mä haluan käyttää haukkuvaa ilmaisua, eli Blondin olisi tarkoitus tulla istumaan mun eteen ja haukahtaa pari kertaa löytämisen merkiksi. Sitten laitan sen kiinni liinaan ja pyydän näyttämään missä eksynyt on. Joko selkis? ;o)

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No mää oonki ihmetelly, että mitä ihmeen rullaharjoituksia Virpi tekee koiriensa kanssa. Nyt mää hokasin! Kiitosta vaan selvityksestä:D.

T. Tuija

Anonyymi kirjoitti...

Turhautuuko Blonkku helposti? Sitä vois käyttää haukun opettamisessa hyödyks jos turhautuu. Otat jonku namin tai lelun käteen ja härnäät sitä sillä (tai siis et anna) vaikka se tekis mitä. Kun se päästää pienenki äännähdyksen, aukeaa taivas eli se saa haluamansa palkan. Pikku hiljaa sitten vain vaatii enempi ja enempi ääntä.


Tämä on siis yks mun tietämä tapa, ja sillä opetin joskus Veetiä haukkumaan käskystä. Ainoa vaan, että vaikka se muuten haukkui mielellään, toi käskystä haukkuminen oli ja on edelleen sille jotenki vaikeaa. Usein "sano hau"-tempulla saakin aikaan naukumista ;)

Ja Tuija, kiva että sinullekin selvis vihdoin meidän kaistapäiset puuhamme rullien kanssa :D

Laura kirjoitti...

Ei Blonkku turhaudu kotona, ainoastaan agilityradalla, jos hinkataan paljon toistoja. Olen kokeillut tota namia tai lelun pitämistä, mutta neiti vaan istuu ja tapittaa mua minuuttikaupalla. Kokeilin myös itse "riekkua" ja tehdä äkillisiä liikkeitä, jos saisin sen komentamaan minua. Ei onnistunut sekään.

Tuntuu kyllä muutenkin ehkä huonolta idealta opettaa haukkumista kotona, siellä kun joskus on käytetty Blondilla sitruunapantaa, ja se saattaa jotenkin muistaa/yhdistää sen haukkumiseen. Pitäisi kai opettaaa metsässä, tai harkita ihan toisenlaista ilmaisutapaa.