keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Kateellisten panettelua ja liitoa

Agilitykisat Suomessa, Liedossa, heinäkuussa. Eka startti maksaa 100 euroa, toinen 50 euroa. 6 starttia olisi mahdollista mennä, eli hintaa tulisi 350 euroa. :o) Enemmän agilityä seuraavat tietävät syyn moiseen. Muille kerrottakoon vaan, että kyseessä on pieni "porsaanreikä" säännöissä, jota käytetään hyväksi mm-kisojen karsintoja silmälläpitäen. Ei auta valittaa, lähinnä mua naurattaa moinen. Jos mulla olisi oma seura, juuri kisaikään tullut koira ja hinku mm-karsintoihin, niin tekisin varmaan tismalleen samalla lailla. Kyynerpäätaktiikalla vaan...

Oltiin eilen Blondin kanssa lämminhallitreeneissä Nokialla. Meillä alkoi nyt uusi kurssi, ja treenikaverit vaihtui. Nyt ollaan kisaavien ryhmässä, jossa muut koirakot on jo 3-luokkalaisia. Treenikaverit (siis ihmiset) vaikutti vähän koppavilta ja katseli meitä pitkin nenänvartta. Me oltiin jonkunlaisia "tunkeilijoita", kun ne muut on jo treenanneet pitkään yhdessä. Ehkä tuommoiset tosikot 3-luokkalaiset muutenkin ottaa jo homman enemmän tosissaan, kun mulle se on ollut vaan rentoa puuhastelua... Treenien alussa oli puhetta, että voiko agikisojen osallistumisoikeutta rajata tiettyyn rotuun, kun sitä oli harkittu tuossa postauksen alussa mainitussa kisatapauksessa. Tämän keskustelun seurauksena yksi henkilö ryhmässä totesi "mä en kyllä kestä niitä parsoneita, joka paikkaan nekin änkee!". Aika hyvin ko. naikkonen piti pokkansa, kun näki vasta hetkeä myöhemmin mikä koira mun auton perästä ilmestyi. ;o)

Treenit meni muuten ihan hyvin. Ainakaan eilen ei koirien teoreettista tasoeroa huomannut lainkaan. Treenattiin eteenpäin irtoamista ja putkeen irtoamista. Me ei olla suuremmin sitä treenattu, joten sen mukaisesti se meni. Pari hyppyä Blondi menee edellä hienosti, mutta ei se esim. neljää suorassa linjassa olevaa hyppyä mennyt ihan vaan lähettämällä. Mentiin myös semmoista hyppyrataa, jossa oli aika paljon kiemuraa ja ohjauskuviota. Se sujui oikein hyvin Blondilta, ja minäkin sain valssit juuri ja juuri ajoitettua oikein. Viime viikkoinen kauhukakara oli tällä viikolla jo ihan oma, melko tarkkaavainen itsensä. Onneksi. :o)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ihme otuksia ne parsonit, kun joka paikkaan pitää änkeä! :D