maanantai 18. helmikuuta 2008

Kysymys

Kävin pitkästä aikaa lueskelemassa parson-foorumia, kun olisin halunnut laittaa sinne yhden kysymyksen. Ei hyvä jumala mitä lasten hiekkalaatikko-meininkiä, ei millään pahalla ketään kohtaan henkilökohtaisesti. Jossain näyttelyssä joku tuomari oli epäreilu ja sitä haukuttiin, ja sit yhtäkkiä haukuttiin jo kasvattajat sopupelistä ja rodun huonosta jalostuksesta jne. Ihan asiaa varmaan osittain, mutta voisi kai sen vähän fiksummin käsitellä kuin tuollai "mun isä voittaa sun isän" -tavalla. Itselläni on tuosta kasvattaja-toiminnasta ja koiranäyttelyistä molemmista vähän negatiivinen asenne. Mutta en ole perehtynyt asioihin niin hyvin kuin pitäisi, jotta osaisin asiantuntevasti asiasta keskustella. :o)

Niin, se mun kysymys, jos joku osaisi asiantuntevasti vastata, ja kertois mihin vastauksensa perustaa. Saako kuuro koira osallistua viralliseen koiranäyttelyyn? Lähetin asiasta Kennelliittoon sähköpostia, mutta vielä en ainakaan ole vastausta saanut, kiitosta vaan. Olen kuullut kasvattajilta, että ei saa. Mutta olen kuullut eläinlääkäriltä, että tottakai saa, miksei?. Kennelliiton säännöissä ei erikseen mainita kuuroutta, mutta siellä sanotaan, että sairas koira ei saa osallistua. Käsitääkseni kuurous on luokiteltavissa sairaudeksi (ainakin ihmisillä), joten tätäkö sääntöä sitten noudatetaan? Mua ei kiinnosta näyttelyt pätkääkään, eikä Blondi tule varmaan koskaan sitä tulosta tarviimaan. Mutta silti, ehkä, jos , saattaisi käydä niin hyvä säkä, että siitä olisi joskus agilityvalioksi. Niin silloin pitäisi käsittääkseni olla edes yksi hyvä tulos näyttelystä.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

En kyllä tiedä vastausta mutta muistin että nehän vinguttaa siinä jossain kohti jotain lelua kun katsovat eetä miten reagoi.... Tämä vain tuli mieleen.
Mari

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän Blondi nyt yhden vinkulelun bongaa ilman sitä ääntäkin ;) Mun käsittääkseni ne käyttää sitä lelua siihen, että saa koiraan katsekontaktin ja näkee vähän sen 'ilmettä'. Lelua ei ainakaan meidän kohdalla ole käytetty kuin vain yhdessä näyttelyssä ja toisessa sitä käytettiin valokuvien ottamiseen, että saatiin kaikki koirat katsomaan samaan aikaan eteen päin ;)
Jos multa kysyttäis niin miksei kuurokoira saisi mennä näyttelyyn siinä missä muihinkin harrastuksiin?

Anonyymi kirjoitti...

Kerro Laura sitten blogissa kun saat selville. En minäkään tiedä tuohon vastausta, koska ei ne säännöt aina muutenkaan niin loogisilta tunnu. Esimerkiksi se, että steriloitu narttu voi osallistua näyttelyyn, mutta ei kastroitu uros. Sehän on AIVAN tasa-arvotonta. Ihan kuin ne pallit nyt sitä ulkonäköä niin muokkais. En tiedä edes perustelua tuolle yllä olevalle säännölle, ja tapojeni vastaisesti en edes jaksa selvittää.

Laura kirjoitti...

Kiitos kommenteista. En ole tosiaan perehtynyt näyttelyihin, ja ei tullut mieleenkään, että siellä vinkulelun kanssa heilutaan. Mitäs sit jos on ihan vinku-hullu parson, joka saa kamalat hepulit heti sen lelun nähtyään eikä hiljene siitä sitten enää lainkaan? :o) Reilua. Myös tuo Virpin esiintuoma sterilointiasia on ihan käsittämätön uutinen, outoa kerrassaan! kerron kyllä sitten oikean vastauksen, jos kennelliitto sen joskus suvaitsee minulle antaa.

Anonyymi kirjoitti...

Noi näyttely säännöt on kyllä välillä vähän hölmöjä. Jos näytelyiden tarkoitus on toimia jalostuksen apuna niin miksi sitten steriloituja narttuja voi tuoda? Onko kuurous jossain lueteltu hylkääväksi virheeksi. Jos se luokitellaan sairaudeksi niin eikös silmäsairaskin koira saa ottaa osaa näyttelyyn... Onko esim. käyttöluokassa joku eri sääntö?

ilmottele tosiaankin jos jossain vaiheessa saat tietää. Olis mielenkiintoista kuulla perustelut oli ne sitten myönteisiä tai kielteisiä.