keskiviikko 20. helmikuuta 2008

Lihotusta ja treeniä

Lähetin sähköpostilla tiedustelun Kennelliittoon siitä kuuron koiran osallistumisoikeudesta näyttelyyn. Laitoin siihen hyvin selkeän kysymyksen, että "saako kuuro koira osallistua näyttelyyn?". Vastaukseksi sain näyttelysäännöt. :o) Ne samat säännöt, jotka olin kolme kertaa tavannut jo ennestään löytämättä sieltä vastausta. Siellä lukee ainoastaan, että sairas koira ei saa osallistua.
Lähetin kyselyn uudelleen, että kiitosta vaan, mutta tästä ei ollut mitään apua. Haluaisin "kyllä" tai "ei" vastauksen perusteluineen, jos ette itse tiedä vastausta, niin ottakaa selvää. Laitoin kyselyä myös Pohjois-Hämeen Kennelpiirin näyttelyvastaaville. Ilmeisesti tämmöistä asiaa ei ole suuremmin kyselty ennen. Eihän tuo kuurous käy mistään rekistereistä tai papereista ilmi, joten pitäisi vaan pokalla mennä sinne näyttelyyn. Mutta kun maailma on täynnä niitä katkeria ja kateellisia akkoja, jotka varmasti jostain kummin kaiman blogista saisivat selville tämän, ja sitten siitä puhistaisiin kuukausitolkulla... Odotellaan kiltisti, ehkä se joskus selviää...

Blondi on lihotuskuurilla. Se on saanut kolme kertaa päivässä ruokaa (jonka lisäksi eilen 5 nakkia treeneissä!). Olen keittänyt sitä puuroriisiä ja sika-nauta jauhelihaa, ja jättänyt keitinvedet sinne mukaan. Tätä on nyt syöty pari päivää, välillä ohessa raejuustoa, kurkkua tms. Kahtena päivänä on työpäivän aikana tullut pissat sisälle! Mä jotenkin epäilen sen johtuvan ruuasta, se ei ole barffia ja se sisältää paljon nestettä. Mutta mistä sitä ikinä tietää. Tein kyllä barf-kauppaan taas tilauksen, mutta tällä kertaa tilasin aika paljon kaikkea prässilihaa ja jauhettua broilerin siipeä. Meillä koirat on niin hirveitä hotkimaan, että joku kanan siipi tai kaula menee Pommilla usein lähes kokonaisena alas. :o(

Eilen oltiin Blondin kanssa taas lämminhallitreeneissä. Rata oli Jaakon koulutuksesta peräisin kuulemma, paljon hyppyjä ja koukeroita tunnetusti. Blondi meni hyvin, sille sopii tuommoiset koukeroiset hyppyradat. Tehtiin sylikäännöstä, puolivalssia, välistävetoa ja kuulemma oikein mallikas jaakotus. Itselle oli termi vähän vieras, tai oikeastaan luulin jaakotuksen olevan ihan erilainen käännös. Mä tein mielestäni vaan persjätön (joka kieltämättä toimi hienosti!), mutta ohjaaja kutsui sitä toisin. No samapa tuo, nuo termit tulevat ajan myötä tutuiksi, olen huomannut. :o) Lopuksi mentiin keinua ihan pelkästään, treenattiin siinä kontaktilla pysymistä. Ihan hienosti meni, Blondi ei enää pelkää yhtään sitä kolausta. Aiemminhan se koitti hypätä kesken kyydistä pois, ennen kuin keinu tömähtää maahan. Kummasti se namikippo auttaa! :o)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa vähän siltä, ettei kennelliitolla ole kantaa asiaan, vaan jokainen saa tehdä itse oman tulkintansa. Ymmärrän kyllä täysin, että olis kiva saada mustaa valkoisella, jota sitten esitellä katkerille akoille ;) Mutta kuka nyt ei soisi blondille agilityvalion arvoa, jos se yhdestä näyttelytuloksesta jäisi kiinni. Eikös Janita Leinosella ole kuuro koira, ota selvää onko se valio. Siinä olis sitten ainakin yksi ennakkotapaus. Tosin en muista oliko se Janitan koira syntynyt kuurona.