sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Lumiset hakutreenit

Eilen oltiin Blondin kanssa hakutreeneissä. Oli kivat treenit, jopa minun mielestäni. Paikkana oli Vammalassa Nohkualla sijaitseva yhden treenikaverin kesänviettopaikka. Siellä riitti peltoja ja metsää, mutta ihastukseksemme myös suuri autio navetta, suuli, aitta yms. rakennuksia. Niitä halusimme kaikki käyttää apuna treeneissä, kun harvemmin pääsemme "sisätiloihin" treenaamaan.

Yöllä oli satanut lunta, ja loppupätkä matkasta oli auraamatonta pikkutietä. Kesämökki oli mäen harjalla, ja ehkä ekaa kertaa mun neliveto kaupunkimaasturi pääsi tositoimiin. Muut jättivät autonsa suosilla läheiselle tielle. Mussa asuu joku pieni rallikuski varmaankin, koska nautin tommoisella lumisohjolla kruisailusta ja luistelusta, sekä auton toimintakyvyn testaamisesta. :o) Ennen treenien alkua Blondi ehti puoli tuntia nauttia maaseudun avaruudesta, ja juoksi ja riehui parin espanjanvesikoiran ja parin borderterrierin kanssa pitkin peltoja. Kyllä sekin puhki oli sen jälkeen, kun lunta oli puoleen selkään.

Blondille meni kolme maalimiestä piiloon. Yksi oli vanhassa navetassa, semmoisen traktorin perään kiinnitettävän perälavan päällä. Blondi kiersi rakennuksen takakulman, ja haistoi sitten melkein heti maalihenkilön. Monille koirille oli vaikeaa tarkentaa hajun tulevan yläpuolelta, ei maantasosta. Ne siis saivat hajun ja jopa ilmaisivat sitä, mutta eivät tajunneet nostaa kuonoa yläilmoihin, että olisivat tajunneet maalimiehen olevan siellä metrin korkeudessa lavalla. Blondi poikkeuksellisesti hokasi asian heti, ensin kurkkasi lavalle, ja sitten jo samantien hyppäsi sinne. :o) Taitava!

Toinen maalimies istui semmoisessa aitassa, ovi oli jätetty auki ja me lähdimme tutkimaan pihapiiriä järjestelmällisesti. Olin viemässä Blondia ihan eri suuntaan toisen talon taaksen, mutta se saikin tuosta aitasta hajun jo siinä vaiheessa ja säntäsi sinne. Helppoa hommaa. Kolmas maalimies oli semmoisella parvekkeella, jonne meni rappuset. Kolmannen maalimiehen Blondi näki jo kauempaa, joten sen etsimisessä ei paljon hommia tehty. Kaiken kaikkiaan hieno treeni. Eka rakennusetsintä Blondille, eikä se arastellut yhtään erilaisia koneita (puimakone, traktori..), ei hämärää hajuja täynnä olevaa navettaa, eikä erilaisia alustoja (heiniä, maalattia, lautalattia...). Nyt pitäisi ruveta pikkuhiljaa ruveta miettimään, että millaista ilmaisutapaa rupean sille opettamaan.Tänä aamuna oli mielenkiintoinen lähtö aamulenkille. Yöllä oli tullut lunta oikein kunnolla, ja tuuli oli pyörittänyt sitä oikein toden teolla meidän pihassa, ja pakannut suurimman osan meidän etupihalle. En meinannut saada etuovea auki, ja lopulta kun sain, niin oli polveen saakka lunta heti oven edessä. :o) Mitään teitä tai kävelyteitä ei oltu siinä vaiheessa vielä aurattu, ja käveleminen oli melkoista tarpomista, kengät tietty lunta täynnä. Koirat eivät suuremmin häkeltyneet tästäkään, ne etenivät sillai pomppimalla eteenpäin, kävelemään kun eivät pystyneet. Pommi edellä ja Blondi perässä samoja jälkiä käyttäen, kaksi valkoista aropupua hyppivät. ;o) Tunnin verran tehtiin lumitöitä, ja sitten pääsin taas testamaan Laura the rallikuskin unelma-autoa, kun lähdin hakemaan meille laskiaspullia kaupasta.

Ei kommentteja: