torstai 22. toukokuuta 2008

Agitreeniä

Eilen oltiin agitreeneissä Mutalassa. Mentiin Seinäjoen 1-luokan kisarataa (Anders Virtasen käsialaa), joka oli aika vaikea, mutta mielestäni oikein kiva. Blondi meni vauhdilla, eilen todellakin sain juosta molempien koirien kanssa niin lujaa ja niin paljon, että vikalla radalla loppui kyllä kunto kesken. Blonkku meni paria kohtaa lukuunottamatta hienosti. Pussi on sille vähän vaikea, sen ohi se juoksee helposti. Myös rengas on taas viime aikoina ollut hankala, vähän aikaa se jo menikin oikein hienosti... :o) Eilen ilmeni ekaa kertaa myös uusi "juttu" puomilla. Blondi pysähtyi lähes joka kerralla kesken puomin, kääntyi ympäri ja katsoi, että missä se mamma menee?? En ollut tehnyt mitään takaaleikkausta, enkä ollut edes pahemmin perässä, vaan juoksin siinä rinnalla. Jostain syystä Blonkku kai luuli, että olisin mennyt sille toiselle puolelle puomia, ja ihmetteli kun ei mua siellä näkynyt. Koita nyt sit pysyä blondi-Blondin aivotuksissa mukana...

Pommi meni ihan loistavasti. Se tekee niin varmaa rataa, ja 0-rata on siltä treeneissä ihan perusjuttu. Pommi ei etene ihan niin järkyttävän nopeasti kuin Blondi, mutta hullun lujaa sekin menee. Tai ehkä ne menee ihan yhtä nopeasti, mutta Pommi kun on niin paljon isompi, niin se ei näytä ihan niin päättömältä kaahaukselta se juoksu. Ennen toista rataa se rupesi mulkoilemaan viereisellä kentällä olevaa samojedia ja mulla oli hommia saada se tuijottelu loppumaan ja Pommi kontaktiin. Eli se siitä kisoihin menosta, en vaan kerta kaikkiaan uskalla.

Tiistain Nokian treeneissä Blonkun kanssa mentiin erittäin vaikeaa kepeille vientiä. Koira piti lähettää kaukaa kepeille ja vaihtaa sitten takaaleikaten vielä puolta keppien toiselle puolelle. Ekaa kertaa moista kokeilimme, eikä se ihan sujunut... Treeniä vaan. Lisäksi treenasimme putkeen menoa ihan täysin pimeästä kulmasta, jossa koira piti vielä lähetää ikäänkuin päin seinää. Eli putken suu oli kohden seinää, ja keskeltä kenttää yritettiin lähettää koiraa. Mä kun en voi edes huutaa "putkeen", tai siis voin muttei siitä ole apua, niin koutsikin kysyi, että haluatteko että helpotetaan tätä hommaa teille. En halunnut. Mulla on onneksi putkihullu koira, ja jonkun verran ollaan pimeää kulmaa treenattu. Blondi meni loppujen lopuksi paremmin kuin kuuleva 3-luokkalainen! :o)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät treenit oli teillä eilen :-) Rata oli Seinäjoen kisojen A-rata. Anders Virtasen käsialaa...

Taina

Laura kirjoitti...

Kiitos Taina kun korjasit. Muokkasin blogitekstin oikeaksi. :o)