maanantai 14. tammikuuta 2008

Viikonlopun kuulumisia

Viikonloppu meni taas ihan siivillä, vaikka mitään kummempaa menoa ei ollut. Lauantaina olin koirien kanssa kotosalla, T. oli pelireissulla koko päivän. Kävin ekaa kertaa Tesoman kirjastossa, hain apteekista vitamiineja, ruokakaupasta raahasin kolme kassillista ruokaa kotiin, ja lisäksi ostin krysanteemin ja tulppaaneja piristykseksi. Päivä kului nopeasti siivotessa, pyykätessä ja koirien kanssa touhuillessa. Kävin myös Kaupinojalla uimassa. Saunassa 124 astetta lämmintä, vesi oli -0,7 astetta! Aika hyvät lämpötilanvaihtelut siis.

Sunnuntaina oli puuhastelupäivä. Kokosimme Ikeasta ostetun peilikaapin loppuun ja T. kiinnitti sen vessan seinälle. Vessassa oli alunperin semmoinen avohyllykkö, joka ei minun neitsyt/tiukkapipo-luonnetta ja silmää miellyttänyt yhtään. Vessassa on kymmeniä purnukoita, deodorantteja, tamppooneja ja ties mitä, ja semmoisessa avohyllykössä ne on kaikkien pällisteltävänä ja erittäin sotkuisen näköisesti. Ei ymmärrä! Nyt on kaikki meikäläisen purnukat ja meikit nätisti peiliovien takana piilossa. :o)

Mun ruuanlaitto on taas tiskikoneen saamisen myötä virinnyt aiempaa ahkerammaksi. Eilen kokkasin pipuripihvit kastikkeella, kermaperunoita, kasviksia ja salaattia. Ihan kiva tehdä ruokaa kun ei tarvi tiskata joka kattilaa ja kastikekulhoa käsin. Myös leipominen vähän houkuttaisi, voisi ottaa ensi viikonlopun ohjelmaan esim. sämpylöiden tekemisen. Kävin tänä aamuna ekaa kertaa varmaan kukauteen vaa'alla. Noin 1,5 kiloa on tullut joulun ja suklaakuurin aikana lisää, ei mielestäni mikään kovin paha. Olen edelleen oikealla kymmenluvulla, joten en heittänyt kirvestä kaivoon vaan päätin ruveta hieman keventämään ja likkumaan enemmän, jos vaikka pääsisi kesäksi kuntoon. :o) Ehkä noin kolmannensadan kerran elämäni aikana tein tämän päätöksen...

Koirat ovat kotiutuneet jo täysin, ja lenkkimaastot ovat aika hyvin tulleet tutuiksi. Meilläpäin on ihan hirveästi jäniksiä. Iltelenkillä nähdään joka päivä vähintään yksi, ja eilenkin yksi hassu pitkäkorva istui meidän pihassa mun auton takana. :o) Koirat kulkevat nenä maassa ja herkuttelevat papanoilla.
Blonkku on taas lihotuskuurilla, aamulla leikkelin sille ruuan sekaan läskiä. Raasulla on ollut maha sekaisin useampana päivänä, ja minä tyhmeliini tajusin vasta viikonloppuna, että se johtuu porkkanalaatikosta. Ostin sitä pakastimeen joulun aikaan ja olen antanut jauhetun lihan kanssa aamuruualla. Eipä sovi pikkuneidin masulle tuo kypsennetty porkkana ilmeisesti.

Ei kommentteja: